Geavanceerde creditcardzwendel richt zich op online shoppers

Terwijl veel consumenten tijdens de Covid-19-pandemie naar meer online winkelen overschakelen, geven oplichters een nieuwe draai aan een oude oplichterij om u geld te ontnemen.

 

Volgens het Better Business Bureau gebruiken oplichters al jaren een klein apparaat op geldautomaten, benzinepompen of creditcardmachines om uw creditcardgegevens te verzamelen, ook wel ‘skimming’ genoemd.

 

Nu steelt een nieuwe vorm van deze technologie genaamd “e-skimming” uw creditcardgegevens wanneer u online winkelt. creditcard keuze vergelijken is simpel.

 

Cybercriminelen hacken de online server van een bedrijf en installeren malware die uw persoonlijke gegevens kan ophalen bij het uitchecken.

 

Nadat u uw creditcardgegevens en uw factuuradres heeft ingevoerd, legt de e-skimmer uw gegevens vast, waardoor u kwetsbaar wordt voor creditcardfraude.


 

Volgens de BBB weet u niet dat uw informatie is gestolen totdat het bedrijf de inbreuk ontdekt en zijn klanten waarschuwt. visa creditcard aanvragen.

 

De BBB zegt dat je ervoor moet zorgen dat je beschermd bent tijdens het online winkelen door goed op je bank- en creditcardafschriften te klikken om alle kosten te bevestigen.

 

Doe een online aankoop met een creditcard in plaats van met uw bankpas. Experts zeggen dat het veel gemakkelijker is om kosten die met uw creditcard zijn gemaakt, te betwisten.

 

Overweeg om een ​​virtuele creditcard te gebruiken. Ze bieden een uniek creditcardnummer dat u kunt gebruiken bij het online winkelen en dat naar uw normale account linkt.