De prijsverwachting van BITCOIN Bitcoin hangt af van hoeveel geld je hebt

Met de prijsverwachtingen van Bitcoin zijn er meestal drie kampen. Nou, er zijn er eigenlijk maar twee, maar de derde telt niet, omdat hij gevuld is met nuchtere mensen.

 

Er is één kamp, ​​bestaande uit het John McAfee-type of het Peter Schiff-type dat beweert: ‘Bitcoin zal onvermijdelijk crashen en branden.’ Hoewel deze vorm van categorisering nuttig is om te beslissen welke Twitter-hashtag je wilt gebruiken #BitcoinToTheMoon of #NoCoiner, het is niet erg handig voor prijsverwachtingen.

 

Kijkend naar de werkelijke cijfers, meestal, die met dollartekens ervoor, is een betere manier om de kampen te categoriseren in degenen die optimistisch zijn over de prijs van Bitcoin en degenen die pessimistisch zijn. Gaat door de diepte van iemands zak en niet door de hoofdletters in iemands tweet, ontstaat er een duidelijke afbakening – particuliere beleggers gaan long op Bitcoin, terwijl ‘slim geld’ het tekortschiet. digibyte koers verwachting is stabiel.

 

Volgens het laatste rapport van Ecoinometrics hebben de ‘particuliere beleggers en het slimme geld tegengestelde meningen’. Begin vorige maand bereikten de nettoposities van particuliere beleggers het hoogste punt ooit, met een optimistische trend. Gedurende deze periode keken de meer technische investeerders in de tegenovergestelde richting. Het rapport vermeldde:


 

“Voor het slimme geld begint de netto short echt heel diep te gaan …”

De nettoposities voor slim geld stegen van maart tot begin juni en daalden een maand nadat het stagnatievenster was begonnen. De nettoposities van de hedger lagen op 750 (zoals op 23 juni) en zijn nog steeds 50 procent lager dan wat het was toen de prijs daalde op 12 maart, maar 175 procent hoger dan wat het was medio mei, onmiddellijk na de halvering.

 

CME Bitcoin Futures netto afdekkingsposities

Hoewel deze gegevens specifiek zijn voor de derivatenmarkt, vertonen ze ook overeenkomsten in de algehele spotmarkt. Retail-spothandelaren snelden naar de Bitcoin-markten na de daling van 12 maart, toen adressen met minder dan $ 1 aan Bitcoin begonnen te groeien. De -prijsdaling hield de institutionele massa alleen maar tegen, en gezien de omvang en de schaal van de daling werd deze ook door hen veroorzaakt. enjin prijs is redelijk.

 

Gezien de destijds onzekere economische situatie en een afnemende wereldwijde aandelenmarkt, waren liquidaties onvermijdelijk. De prijscrash was een gevolg van angst op de algemene markt, de behoefte aan contant geld, automatische handelsrobots en transacties met een hoge hefboomwerking, die allemaal facetten zijn van institutionele “smart money” -handelaren. Dit werd gezien in de snelle daling van de open rente op derivatenbeurzen zoals BitMEX, Huobi en OKEx. Toen de institutionele beleggers eenmaal waren afgeschrikt, begonnen meer detailhandelaren ‘de dip te kopen’ en kwamen ze op de markt.

 

Het sentiment van retail long en institution short is een bekend verhaal van de Bitcoin-markt en zal zich de komende maanden afspelen.